Eng foydali pishloq turlari

Mozzarella.

Boshqa pishloqlarga qaraganda natriy va kaloriya miqdori past boʼlgan yumshoq pishloq.
Immunitet tizimiga yordam beruvchi probiyotiklarni oʼz ichiga oladi.

Saqichning foydasi va zarari haqida >>

Moviy qolipli pishlok.

Xarakterli koʼk yoki kulrang tomirlar va oʼtkir taʼmga ega. Kaltsiy bilan boyitilgan u suyak sogʼligʼini mustahkamlaydi va osteoporozning oldini oladi.

Feta.

Boshqa pishloqlarga qaraganda koʼproq tuz, lekin kamroq kaloriya oʼz ichiga olgan yunon pishloqi. U kaltsiyga boy, reproduktiv funktsiyani normallashtiradigan, qalqonsimon bezning faoliyatini tartibga soluvchi riboflavinni oʼz ichiga oladi.

Anjirning foydasi va zarari haqida >>

Rikota

Proteinga boy kremli oq pishloq. Rikota tarkibidagi yuqori sifatli zardob mushaklarning oʼsishiga yordam beradi va qon bosimini pasaytiradi.

Parmesan.

Suyaklarni mustahkamlashga yordam beradigan kaltsiy va fosforga boy past laktoza pishloq.

Cheddar.

Аrteriya va tomirlarda kaltsiyning toʼplanishiga toʼsqinlik qiluvchi K2 vitaminiga boy, bu yurak xastaliklari xavfini kamaytiradi.

manba